Jäkla skit...

Jobbade natt måndag till tisdag, och idag jobbar jag natt tisdag till onsdag. Hade på tok för bråttom in mot stan, och märkte inte alls den mystiska saaben som hängde på. Vilken visade sig vara polisman i civilbil. Jävla skit... Som tur var fick jag behålla körkortet, men 3200 kronor fattigare är jag. : (


I morgon tänkte jag försöka lägga spår till vovvarna på gräsmatta, äng går riktigt bra men i så pass kort gräs som det är på en gräsmatta blir det en helt annan sak och det behövs med jämna mellanrum för noggrannheten. : ) Har redan ritat upp spår åt Tarass och Dyra (Ghettos brukar jag improvisera). : )Augustiväder över Idbyn (mobilkamera-bild, därav kvalitén).


Lite träning

Idag åkte jag in till Vikingavallen, som är typ ett frillufts-/strövområde nästan inne i centrum. Träffade Lena och hennes hundar och så lade vi IPO-spår till Dyra och hennes två vovvisar.

Dyra fick ett ganska långt spår (för att vara Dyra) med några rutor, vinklar och snusdosor fyllda med kattmat. Cirka tjugo steg in i spåret så korsade Lena Dyras spår när hon var på väg tillbaka efter att ha lagt ett av sina spår (vi fick en impuls idé att göra så). Jag märkte ingenting på Dyra vid övergången! : ) Men hon var lite väl livlig och ofokuserad fram till första dosan med kattmat... därefter gick bättre och bättre, hade nästan önskat att spåret var lite längre. Alla vinklar gick fin fint! Lena kläckte en bra idé om hur jag kan få Dyra lugn redan från börjet på spåret, jag tror nog att det bara behövs några repetitioner av det så blir det en bra minnesbild och resultat för framtiden. : ) Grejjen är den att Dyra är lugn och fokuserad så öänge hon inte fått kommandot spår där innan, men sen när jag ger kommando blir hon lite för het de första 20-30 stegen och man får ta lite pauser så att hon "landar". : )

Lenas hundar fick båda prova IPO-spår för första gången och jag blev imponerad över hur lugna och fokuserade de var! Båda två hade lätt klarat längre spår än de fick... men nu fick de ju med säkerhet göra ett riktigt bra jobb!

Lekte lite lydnad, och så satt vi bara med hundarna kopplade och tränade passivitet. Allt för lätt att glömma sådant, att kunna koppla av ett par meter från en hund man aldrig hälsat på som även den har busblinken påkopplad... ; )


När jag kom hem klampade jag ut tre spår, varsitt spår till alla mina tre vovvisar. Liggtiden blev nog en timme. Och alla tre var dutti, dutti, duttiga! : ) Fick vara lite sträng mot Tarass för att han inte skulle flyga iväg i spåret, men han var så duktig - jobbade på, var noggrann och drog bara iväg för hårt i selen vid två tillfällen. Han lade sig vid alla dosor och träapporter, och sista sträckan så såg man hur han vaggade med huvudet för att liksom checka av varje fotsteg vi passerade. Gammal man kan! : )
Ha ha, Ghetto tultade på i sitt spår och mumsade godis och blev överlycklig över att hitta sin burk med kattmat. Ännu gamlare man kan han också! ; )


Ska försöka lägga ut några spår i morgon åsså, och träna lite lydnad. : )


Ghetto - diva till fotomodell

Igår så hade jag kameran med en stund ute minsann, men så fort jag skulle börja fota så tyckte Ghetto att det var dags att gå in. Ha ha ha, han har aldrig varit fotogenialisk, och han har alltid tyckt att det är skit tråkigt att vara stilla medan jag ska fota. : ) Inte en enda bild fick jag av honom...

Tervtottarna är dock linslusar, de tycker det är jätteroligt när matte sitter och jollrar bakom den stora svarta saken som tydligen kallas "kamera". ; )
 
 

Tarass och Dyra... ha ha, de hade dängt runt varandra i blötgräset - och Tarass hade även
legat och vilat i en vattenpöl. Därav ser han tämligen... ovackert tufsig ut? ; )


Ha ha ha, Dyra ser fortfarande ut som en malinois. ; ) Men nu börjar pälsen komma tillbaka!


Idag ska jag köpa ett nytt halsband åt Dyra, ett likadant halvstryp som Tarass och Ghetto har. Hon har haft ett temporärt halsband medan jag väntade på att hon skulle få rätt storlek, liksom. : )

Sedan blir det nog lite spårträning under kvällen... Jag har varit duktig och sparat massa snusdosor och småburkar, så jag kan lägga hur mycket spår som heeelst! (Nåja.) : )

Trevlig helg!


Svensk medborgare!Tah daaah! Dyra är numera registrerad hos SKK! : ) Mamma Tegine's HD B1 har de dock inte fört in ännu, fastän jag skickade med papper på det... endera kommer de inte att göra det, eller så gör de det lite senare. : )

Hmmm... Vad ska vi tävla först? ; ) Skojas! Men MH, HD, ED och ögonundersökning står på schemat för hösten. : )


Lite Dyra bilder

Jäklar vad dålig jag är på att uppdatera bloggen! Ber så mycket om ursäkt... fast å andra sidan gör det nog kanske inte så mycket. ; )

Tänkte bjuda på lite nyare bilder av Dyra, tyvärr bara bilder i dålig kvalité fotade med mobilens kamera. Ha ha, har varit ute med min Nikon D90 i högsta hugg flera gånger - bara för att konstatera att batteriet är slut. Glömt ladda det däremellan dessutom. : D

Dyra börjar få tillbaka lite päls nu, hon har sett helt enkelt förjävlig ut i någon månad eller så... hon fällde ur. Allt. Skickade bild på henne till kennelpappa Andy och han skickade ett sms med caps lock som löd "HAVE YOU SHAVED HER!!??" Ha ha ha... nix. Men hon var en jämarns snygg malinois. ; )

Vi tränar och fnular på här hemma, med IPO-spår och lydnad. Hon är så duttig flicka, blir nästan tårögd ibland... Inte för att vi är duktiga på moment (vi kan inga hela moment) men för att hon verkligen är med mig, och hon visar så tydligt att hon är precis där hon VILL vara medan vi tränar, och hon är så mysig. Älskade lilla skrutt...Alltid avkopplat i bilen, så här har hon varit sedan hon var valp. Skönt! : )
 

Så här mysigt har vi i TV-soffan om kvällarna. : )
 

Dyra ligger och vakar över ägorna... Och fåren i bakgrunden. : )
 

Sötaste lilla hönan... fortfarande lätt pälslös. ; )


Bilder från lägret

Jag lovade ju länka till Annicas blogg när hon lagt upp bilder från kennel El-Jo-Mi's läger... Det var ju några dagar sedan hon gjorde det nu då, men här kommer länken! :) Ha ha ha... den som ber om mycket - får tusenfalt av Angkiika. ;)

-Matte Annicas Blogg-


Paket på posten

Idag fick jag ett litet paket på posten, där kennelpappa i Tyskland stod som avsändare. I paketet låg en söt t-shirt till mig och Dyra! :) Nu måste jag ju ha den så fort vi hittar på något bus tillsammans ju... Danke schön Andy und Regine! Wir lieben Sie! :)
http://www.belgische-schaeferhun.de/


RSS 2.0