Favorit i repris

Jag har inaktiverat mitt facebook konto igen. : ) Ingen fara, jag kommer säkerligen tillbaka när jag inte är kräk-less på sociala medier längre.
 
Kram på er!

 

Får skuldkänslor gentemot de som brukar skicka privata meddelanden på fb dock. Hm.


Min bästigaste

Världens finaste Pruppas. <3


Hur gör djur?

Jo. Såhär.


Om hundar kunde tala?

En del morgnar när hundarna tittar på mig, så är jag glad att de inte kan tala.


Eller vänta

Här är den bättre bilden.


På min mage

Skrev ju tidigare om att man aldrig får vara i fred när man slår sig till ro i soffan på kvällen?

Tittar just nu på MoDo Hockey som spelar mot Växjö Lakers. Just nu leder vi med 2-1. Hejja MoDo. Eller okej, jag bryr mig kanske inte allra värst.

Iallafall. Magockupanter ikväll är denna trio. Tuta, Tyson och Tom. Mjau.


Valpar planeras

Om ni är förtjust i min Pruppas, alias Tarass, alias SE VCH El-Jo-Mi's In The Ghetto... Så vill jag bara göra er uppmärksamma på att hans systerdotter Jamba ska få puppisar hos Tarass uppfödare till våren. : )Kommentarer

Verkar som ingen läser här längre, så då behöver inte jag skriva mer heller. Najs. : )


Objektiv

Nu har jag bytt till mitt lilla fasta objektiv, Nikon AF Nikkor 50mm 1.8D. Oftast är det ju mitt allround objektiv som sitter på, det är jag väldigt fäst vid... Men ibland tappar man ju inspiration och motivation. Därför bytte jag, nu blir det lite mer utmaning. Jag måste bara mer rörlig, det är inte bara att sitta still och zooma in och ut. : )

Vi får se om jag lyckas ta några trevliga bilder... Jag har själv blivit uttråkad av de bilder jag tar med zoom objektivet. : )Schack, jag blir alldeles matt

Jag får många märkliga idéer. Min hjärna är en förunderlig värld, brukar jag förundrat konstatera. Självinsikt kan vara underhållande. ; )
 
Fått för mig att jag ska lära mig spela schack. Så jag köpte ett bräde och tvingar nu stackars Erik att lära mig, samt spela mot mig, och sedan ta de svavelosande svordomarna jag avfyrar åt hans håll när jag förlorar. Gång på gång. Ha ha ha...
 
Men dessa mörka kvällar är det ett mysigt tidsfördriv i soffan. Visst kan man ladda hem nån app till iPhone och spela schack på det viset... men det är inte riktigt samma sak, håller ni inte med? Det är helt annorlunda att kunna ta i spelpjäserna med händerna. Ibland blir jag lite anti allt sånt därnt "virtuellt".
 
 
 

Kaffe behövs! Här är min favoritmugg, köpt på Bruksgodset, gjord av en bekant.
Hantverk for the win!

Hantverksmässa i Nävertjäl

Jag tycker om hantverk. Saker och ting med en tydlig karaktär, som avger en genuin känsla helt sonika på grund av att ha skapats av en mänsklig hand.
 
I lördags, den 3 november, var det dags för hantverksmässan i Nävertjäl. Mässans policy; enbart egentillverkat hantverk och ingenting importerat. 100 utställare får besök av cirka 5500 människor som vandrar runt, klämmer och känner. Om man lyssnar noga, kan man ur sorlet urskilja ljudet av sedlar som prasslar och mynt som klirrar när föremål byter ägare.
 
Jag och Erik mötte upp min mamma, pappa och två äldsta systerdöttrar. Annabel och Lisa-Marie har varit här uppe och hälsat på under deras höstlov. Mysigt! Jag fick bara rå om dem från lördag till söndag, då jag skjutsade hem dem till Los. Men man får vara nöjd med det lilla, hi hi. I februari kidnappar vi med oss dem och flyger till Kanarieöarna i en vecka - så jag klagar inte. : )
 
Köpte inte mycket eller märkvärdigt på mässan denna gång, ett par armband från min favoritarmbands-makerska, en mössa åt grannens söta dotter, mössor åt de tu systerdöttrarna... Fick en söt liten present av flickorna i gengäld, som de tisslandes smög iväg och köpte på egen hand. En söt träbit med nyckelpigor på med budskapet "Var rädda om varandra" till mig och Erik. Blödiga Kattis fick tårar i ögonen.
 
 

Annabel, Lisa-Marie, min mamma och min pappa fnissar åt diverse vindsnurror.
 
 

Annabel poserar framför galet söta tomtar.
 
 

Mamma fick en söt träbit av tjejjorna också. "Jag älskar dig!" Awww...!
 
 

Denna goa mössa fick Lisa-Marie av mig...
 
 

...och denna mössa pryder numer Annabels söta skalleknopp.
 
 

Och just det, man kan inte (inte!) åka från marknaden utan att köpa munkar! ; )
 

Kvällsmys

På kvällarna, när man dimper ner i soffan, så finner man sig endera på väg att kvävas - eller så flyter man bort av värmeslag. Minst en katt hoppar snabbt som rackarn upp och lägger sig ovanpå ett stycke matte. Oftast två katter - och ibland alla tre... Eller så har man en eller båda hundarna (50 kilo med andra ord) på sig... Eller nån hund och X antal katter. Ska nog sluta svamla, men ni fattar poängen - variationen är oändlig. Det som aldrig förändras är att man jämt - jämt! - finner sig agera madrass samt självgående kli-maskin.

Gose puppar. ; )Nördigt värre

Jag gillar att skriva upp i förväg ungefär vad jag ska träna på, om jag nu planerar en träning på något särskilt på någon särskild plats (typ Hundtorpet). Hemma och på promenader frivåfflar jag små övningar.
Jag är inte invecklad, utan skriver upp till exempel "hopp över hinder" och så funderar jag ut "hur". Hur jag ska träna, hur jag vill att det ska se ut när jag är klar med övningen för denna gång.

Sedan har jag en rolig fetisch för att rita spårkartor. Ha ha ha... Kan rita flera stycken åt gången, där jag funderar på utveckling av uthållighet, vad hunden behöver lära sig samt vad den behöver mer mängdträning av. Jag följer sällan min plan, men det är ju inte hela världen. Tyvärr kommer jag mig för att spåra allt för sällan, och det är jag arg på mig själv för.

Men imorgon ska jag försöka vakna i tid (jobbar natt nu) och lägga ut spår åt Tarass och Dyra! De har haft fruktansvärt tråkiga veckor nu... Skärpning Kattis!

Bilden nedan? Morgondagens spår! Ha ha.


Hundlöpet 2013

Kristina, som har Tarass lillebror Fox, skickade ut ett mail med länk till Hundlöpet för någon dag sedan. Den 16 juni 2013 går det av stapeln i Sundsvall... Jag blev banne mig sugen! Jag har ju börjat jogga lite längre och längre sträckor när jag är ute med hundarna, men jag har inte haft någon gnista att ambitiöst ta tag i träningen och bli så mycket bättre. Detta mail gjorde mig inspirerad, tänk vad till synes små gester kan göra. : )
 
Man kan delta i motionsklass på 5 km, eller motionsklass 10 km (om man springer 10 km på över 60 minuter) och tävlingsklass 10 km (för de som springer 10 km på under 60 minuter).
 
Köpte faktiskt nya löparskor för några veckor sedan. De billigare Nike skorna jag hittade på rea passar inte mig, jag blev trött och stum i benen och det tog på knäna då jag slår i så hårt med hälen. Hittade ett par svarta av märket Asics som är speciellt utformade för sådana som löper med över pronation i steget - som jag. Och vilken skillnad! Det trodde jag inte...
 
Vi får se... Men det vore roligt om man kom till start. : )

RSS 2.0