Ljuva sommartid

Hääärrrligt att sommaren är här! När solen ler och dess värme känns som en öm arm runt ens axlar, då mår man toppen. : )

Grejjar och donar lite utomhus, tvättade bron/altanen och Erik slipade, sedan tvättades den igen, och oljades... Snart kan utemöblerna få komma på plats! Fast de ska ju förstås tvättas, slipas om det behövs och oljas de oxå... Suck. ; )

Har köpt olja från en sida som heter Auro naturfärg, som kör ekologiskt (jag är supernördig vad gäller ekologiskt, Erik får spunk på mig ibland) samt ett stort sortiment av naturliga, miljövänliga, biologiskt nedbrytbara produkter. Check it out! : )

Har satt lite blommor i krukor på bron också, några amplar och några i lerkrukor. Gör det hela lite mer trivsamt faktiskt. Första gången på typ... ja... fyra år? : )

Underbart hur grönt och frodigt det är, och vi har ju förmånen att bara kliva ut genom dörren för att mötas av massa grönska. : ) Det trista med härlig sol, är dock att det tar på Tarass ögon. : / Hans ögonsjukdom Pannus är INTE vän med UV-strålar. : (

 
 
 
 

På vår gård

På vår lilla bondgård finns ett par gamla byggnader... Ladugården bland annat. Finns det något charmigare än gamla ladugårdar? Oftast är det nötta, vältrampat trägolv när man kliver in - som trots att det är lite knövligt och ojämnt, har slipats mjukt och följsamt av tusentals fotsteg, hovtramp och klövklapper. : )

På gården finns även ett litet skjul som vi antar varit smedja eller liknande, samt en bagarstuga, med en gammeldags vedeldad stenhällsugn... som vi i flera år pratat om som något vi ska renovera en vacker dag, så att man kan baka eget tunnbröd. Joråsåatteh. ; )

Låt mig presentera; Bagarstugan!


Pyssel

Intet nytt att förtälja. Typ. Har fått inspiration och motivation att sakta men säkert pyssla om mina stackars försummade blommor. : ) Några iallafall... Sätter om, flyttar om, fixar skott som får bilda nya blommor så småningom... Lite sånt. : )

Nedan; bild på svärmorstungan som en gång var två, men numer är en, och som numer huserar på skrivbordet i datarummet istället för i sovrumsfönstret. : )


Inte som alla andra...

...barn i Bullerbyn. Kl 22 satte jag mig i bilen, åkte till Hundtorpet (Ö-viks BK för er som inte är lokalinvånare), gick hela rundan och körde sen ett pass agility med båda vovvarna. Klockan var cirkus en kvart i midnatt när jag kom hem. Normalt? Mja. Kanske inte helt hundra. ; )

Men skönt var det! Har varit ännu en varm och solig dag, så temperaturen och luften var behaglig när vi trampade runt rundan på 40 minuter. : )

Ni anar inte hur roligt det var att köra agility igen! Tyckte Tarass också, fast numer är han inte riktigt lika snabb som han en gång var. ; ) Men så är han ju 11 år, och gammal man gör så gott han kan! : ) Tänkte faktiskt för mig själv, att jisses så lyckligt lottad jag är över att han är så pigg och fräsch att han glatt kör full slalom, ränner över A-hindret, studsar över hopphinder (om än på låg höjd) och svischar genom däcket... Duttiga lille Pruppas! : )

Dyra är en naturlig talang... Får världens ångest över att hon inte är hos någon mer ambitiös människa än jag. : / Hon ba' kör, otroligt fin hoppteknik, snäva och flytande svängar - och så otroligt styrbar! Ha ha, sen saknar hon rädslor över huvud taget... Small rakt igenom platta tunneln, trots att sist hon sprang igenom en sådan var för nöstan tre år sedan då hon hängde på Ghetto igenom den. : ) Kul! Provade däcket för första gången också, och efter att hon väl listat ut att det var genom ringen jag ville att hon skulle hoppa så flög hon igenom det gång efter annan utan att ta fel en enda gång. Wiii. : ) Ibland blir jag lite imponerad av henne, och därmed fånigt stolt. Det får man bli va? ; )

Agility är kuuul. Superkul! : ) Måste köra lite varje gång jag åker upp på Hundtorpet hädanefter! : )


Jabajbejpaj!

Ja? Det heter faktiskt så! ; ) Årets första gjorde vi idag, på ljuvliga spädrabarber. : )


Fårens dag

Typ så. Idag har jag klippt tre av sju tackor; Agnes, Dagny och Lily. Resterande fyra (Berta, Doris, Molly och Sonja) får sin fabulösa sommarfrisyr imorgon, så ijänklien är det fårens helg.

Kan ju säga som så att
1. Det är en komisk syn när jag klipper får.
2. Lite kaos blir det ibland vilket bland annat resulterade att jag skumpade iväg liggande ovanpå Agnes. Det fick dock ett abrupt slut när jag damp i backen.
3. Jag är fruktansvärt långsam. Försök tänka er den långsammaste fårklipparn någonsin... Ah, jag är typ bara två minuter snabbare än den människan.
4. Nu är min rygg och jag obästisar. Typ jag ba "Kom igen nu! Nu ska vi..." och ryggen avbryter mig prompt med "Nej, nu ska vi leka gå som en 90-årig tant resten av kvällen!"
5. Kommer aldrig, aldrig, någonsin vinna en fårklippar tävling. Det är inte vackert. Inte. Vackert. Alls.

Men det positiva är att fåren mår bra även om de ser lite lustiga ut i sina nya, lätt ojämna, frisyrer. : )

Nu ska jag plocka ut jabajbejpajen ur ugnen och proppa i mig marsánsås med jabajbejpaj! ; )

(Jabajbejpaj = rabarberpaj. Varsågod för information.)


Är det sol ska man passa på!

Det var underbart vårväder igår (och idag!) så vi åkte upp på Hundtorpet vid lunchtid och fikade smörgås och vattenmelon med trevliga brudar, och vi kunde sitta UTOMHUS gott folk! I solen! : ) Härligt. Vad glad man blir.

Sen blev det lydnadsträning med Dyra med Annica som först fotograf, men hon fick nog efter en liten stund och tog på sig coach-jackan... Och efter ännu ett ögonblick fann jag mig själv som åskådare medan hon tränade min hund... Hahahaha! Galet roligt. ; )

Hon tränade lydnad med sina mallinutter, och jag försökte hänga med i svängarna med kameran... Inte så lätt vill jag lova! ; ) Men här nedan följer några smakprov på Delta och Clip. : )


Mina bollbusar : )

The KING of the KONG and the QUEEN of the BALL! Typ så. Eller så är de bara Bollbusarna, kort och gott. ; ) Under en mysig kvällspromenix i vårsolen fick kameran hänga med i alla fall. : )
 
 
 
 

Oj

Båda måtten på bilden i förra inlägget säger ju 2,5 dl. My mistake.

Men de ljuger bägge två ändå! Sådeså!


Dagens sanning

Alltså. Åker bort över helgen (Bruce Springsteen here we come, woo!) och pytsar ut hundarna hos varsin hundvakt. Skickar med varsitt mått till hundmaten... Kollar förstrött vad det står i dem... Det ena måttet säger att det rymmer 2,25 dl och det andra säger 2,5 dl. Hmmm... Jag tycker de ser precis lika stora ut?

Så! Jag får snilleblixten att använda ett 1 dl mått för att ta reda på sanningen! Fyller det med vatten och häller över en deciliter i taget...

Är ni nyfikna på sanningen?

Båda måtten är precis lika stora. Och båda måtten rymmer 3 dl vardera! TRE! Eh... Va? Ha ha ha... Så nu vet vi: lita inte på dl mått. ; )


RSS 2.0