Fåren


Bäääää! ; )

Hur var det nu...

...har inte vi soff-förbud för hundarna hemma? Jorå. Bwuah ha ha ha! ; )

Nåja...Var ut och tränade lite fritt följ med Dyra... filmade faktiskt! Woho, finns en fyra minuter lång snutt av oss - där det går riktigt bajsdåligt. Och min rumpa ser jättestor ut. Så ni får inte se den. Sådeså.

Hejjrå! ; )

Lite träning

Åkte upp på Hundtorpet idag för att gå rundan med hundarna och kanske träna lite lydnad eller agility... Hm, det var fullt av bilar på Torpet när jag kom fram. Först då insåg jag att det var tisdag och allmän träningskväll. ; ) Jag är lite i min egen värld ibland. okej då, typ jämt.

Träffade kennelmorsan Eleanor och vi surrade en god stund, alltid like gött. : ) Hennes terv import Yadi har röntgats med HD B och ED 0, och så har en massa El-Jo-mi's vovvisar visat upp sig i vänstervarv nere i Eskilstuna - och med massa goda resultat. Idbynrangers glädjer sig! : )

Nå, tog ut alla vovvarna enskilt. Tarass och Dyra fick köra lydnad, bara lite för Tarass och lite mer för Dyra. Lillbumsi (Dyra) skötte sig så fint, hon som knappt fått någon miljöträning. För att jag är lat. Körde fot med henne, gjorde dock väldigt korta sträckor - och så busade vi massor. : )

De sköt även några skott, ingen reaktion från någon av vovvarna - som vanligt. Känner otrolig tacksamhet mot mina uppfödare i det här fallet, ingen av mina hundar har någonsin brytt sig och det är inget jag behövt träna på.

Jag kikade även lite på en skyddsgrupp som tränade, det är något jag vill lära mig mer om. : )

Har blivit med iPhone, alias "ajfån". Och nog är jag som ett fån... ha ha, jag klistrade på skyddsplast och sedan fick jag lägga undan den och vila. ; ) Jag är så jävla oteknisk så ni anar inte... Det här kommer att ta ett tag. Har ni tips om några coola appar så hojta! : )Ha ha ha, så här ser det ut i diskstället hos någon som tränar IPO-spår. ; )


Filma

Vill bli bättre att filma när vi tränar, jag ska ta mig i kragen. Tror det är riktigt nyttigt och till stor hjälp att få se sig själv tillsammans med sin hund på håll. Det tråkiga är att jag inte vet hur man redigerar filmer, och tanken på att lära mig det gör mig alldeles matt - ha ha ha! ; ) Det gör visserligen ingenting för egen del, men om man nu vill dela med sig av filmer så är det ju inte så roligt för de som tittar om första och sista minuten går åt till att man trycker på record och sedan traskar ut till "rätt ställe" / traskar tillbaka till kameran och prasslar på. ; )

Nå, ska försöka filma lite ikväll med Dyra och Tarass, kanske laddar jag upp på nätet också om det inte bara blir kaka av allt. : )


Önskar er alla en riktigt skön lördag! <3


IPO-spår hemmavid

Idag kom Angkiika hit ut till oss i Idbyn och hälsade på! Sååå roligt! : ) Blir så glad när någon ger mig en spark i ändan genom att träna med mig... Värt mycket det. <3

Vi lade ut spår åt tervtottar och mallodörer och sedan gick vi in och fikade lunch. Jag vet faktiskt inte hur länge spåren låg...? Men vovvarna hade fått ganska långa spår, och både Clip och Dyra fick störning i form av korsande spår cirka 20 steg in i spåren. Sedan var det vinklar, rutor, snusdosor med sidfläsk/kattmat samt några pinnar till Öxo och Tarass.

Angkiika började med Clip som var supertaggad! Men hon gjorde ett otroligt bra jobb att få honom att landa, såg så mysigt och inspirerande ut. : ) Han spårade verkligen fint, och så duktig han är på att lägga sig vid dosorna! : D Ingen reaktion där jag hade korsat spåret!
Öxo var åsså duttig pojke, väldigt taggad men lättarbetad - Angkiika gjorde fint jobb med att få honom att fokusera åsså! Hemligheten är att man ska ha MYSIGT när man tränar hund. Det tror jag. ; )
Sötaste Tino (Tarass bror) var helt galet i gasen, hela han vibrerade! Men har man balanserade vovvar och en duttig matte så var det inga problem att få honom att landa heller och göra ett bra jobb. : ) Ha ha ha, vi fnissade en hel del när vi gick med Tino... så jämarns söt han är!

Dyra och Tarass gick det bara fint för, ingen reaktion från Dyra vid det korsande spåret och hon var metodisk och lade sig så gott som på egen hand vid dosorna. : ) Det tar sig sa mordbrännarn... ; ) Hon blev lite trött på slutet men vi behövde inte ta någon paus.

Tusen tack för idag Angkiika, lika mysigt som förra gången! : )Clip spårar! Fint tempo och inget hets i kopplen. Dutti hunn!


Angkiika och Clip, tömkörning. ; )


Clip får mums och mys som belöning efter att han smaskat i sig dosornas innehåll.


Öxo på spåret!


Öxo får åsså massa mums och mys som belöning vid pinnar och dosor...


...å Angkiika får åsså belöning. "Varsågod, pussa hunden!" ; )


Fårskallarna ville åsså vara med, de pratade med oss och hade koll på läget. ; )


RSS 2.0